Terug naar het overzicht

Deutsche Telekom werkt samen met wifi-specialist Fon

Geplaatst op: 05-03-2013 door Joost Biederman

De Duitse operator Deutsche Telekom ziet brood in het aanbieden van Wifi-connectiviteit voor zijn mobiele klantenkring. Om de dienstverlening uit te breiden, sluit het bedrijf een samenwerking af met de Wifi-aanbieder Fon.

Volgens Rene Obermann, CEO Deutsche Telekom, moet de samenwerking met Fon – naast een groter aanbod van Wifi-hotspots – ook er voor gaan zorgen dat de mobiele infrastructuur van de operator wordt ontlast.

Fon, met het hoofdkantoor in Madrid, maakt gebruik van bestaande wifi-routers die veelal bij consumenten thuis staan opgesteld. In ruil voor het gedeeltelijk openstellen van hun router, krijgt de bewuste particulier zelf ook toegang tot het internet via de wifi-router bij zijn ‘collega’s’. Dat kan zowel in hetzelfde land als in het buitenland zijn. Fon verkoopt tevens abonnementen aan mensen die geen lid zijn van de Fon-aanbiedersgroep. Van dat abonnementsgeld gaat een deel naar de aangesloten leden.

Tegelijkertijd wil Deutsche Telekom het mobiele internetaanbod in Duitse treinen aanmerkelijk uitbreiden. Op dit moment kunnen reizigers op 3.000 kilometer aan treintrajecten mobiel internetten. Dat moet eind 2014 zijn opgekrikt naar een totaal van 5.200 kilometer.

 


  • Plaats een reactie
dimension-data accenture colt employu ibm kpmg cgi pwc samsung speakup tsystems upc vodafone cisco voiceworks orangebusinessservices bt

Custom Magazines


Channel BV, uitgever van onder andere het management tijdschrift ICT Update helpt marktpartijen om op effectieve wijze directies te bereiken met relevante bedrijfsinformatie. Channel BV biedt hiervoor een brede reeks diensten en productvormen. Variërende van traditionele relatiemagazines tot e-zines, websites, evenementen en e-mail nieuwsbrieven.

Meer informatie over een eigen magazine?