Terug naar het overzicht

Sony mikt op derde plek in smartphoneverkopen

Geplaatst op: 05-03-2013 door Joost Biederman

Sony’s mobiele divisie moet vanaf het volgende fiscale jaar, dat op 1 april begint, weer winstgevend worden. Om dat te bereiken moeten er meer dan 34 miljoen smartphones verkocht gaan worden. Dat zei Kunimasa Suzuki, hoofd van de mobiele divisie maandag jongstleden tijdens een persmeeting in Tokyo.

Sony-president Kazuo Hirai liet eerder al weten dat de mobiele divisie van groot belang is om de weg naar boven weer te vinden. Sony heeft ook in andere segmenten, zoals de televisiemarkt, last van de concurrentie van bijvoorbeeld Samsung.

50 miljoen
Analisten denken dat er meer dan 34 miljoen stuks verkocht moeten worden. Hideki Yasuda, analist bij Ace Securities Co zei maandag: “Sony moet ongeveer 50 miljoen smartphones verkopen om de derde positie in te nemen, na Samsung en Apple. Ik denk dat Sony daartoe in staat zal zijn, maar als het ze niet lukt om 50 miljoen smartphones te verkopen, zullen ze langzaam naar de achtergrond verdwijnen.” Aldus Yasuda.

Xperia Z
Het nieuwe vlaggenschip, de Xperia Z, is sinds deze maand in ruim 20 landen verkrijgbaar. Het waterdichte toestel, met 5 inch Full HD-scherm moet Sony het succes gaan brengen. De eerste tekenen zijn goed: in Japan gingen er in de eerste twee weken 160.000 toestellen over de toonbank, volgens cijfers van operator NTT Docomo. Sony zelf bekend gemaakt dat de Xperia Z in de eerste drie weken na lancering de best verkochte smartphone in Japan ooit is. Ook in Nederland is de Xperia Z in trek, The Phone House meldde vorige week dat het toestel enorm populair is in de voorinschrijvingen. Later dit jaar volgt de waterdichte tablet Xperia Tablet Z, die Sony tijdens het Mobile World Congress presenteerde.

Vierde
Volgens marktonderzoeker IDC heeft Sony in het vierde kwartaal de vierde positie ingenomen als het gaat om wereldwijd marktaandeel. Het bedrijf verkocht in dat laatste kwartaal 8,7 miljoen smartphones, zo werd eerder al bekend gemaakt. De Japanners hebben nu een marktaandeel van 4,5 procent, tegen 3,9 procent een jaar eerder. Samsung blijft marktleider met een aandeel van 29 procent, gevolgd door Apple met 22 procent marktaandeel.


  • Plaats een reactie
dimension-data accenture colt employu ibm kpmg cgi pwc samsung speakup tsystems upc vodafone cisco voiceworks orangebusinessservices bt

Custom Magazines


Channel BV, uitgever van onder andere het management tijdschrift ICT Update helpt marktpartijen om op effectieve wijze directies te bereiken met relevante bedrijfsinformatie. Channel BV biedt hiervoor een brede reeks diensten en productvormen. Variërende van traditionele relatiemagazines tot e-zines, websites, evenementen en e-mail nieuwsbrieven.

Meer informatie over een eigen magazine?