Terug naar het overzicht

Citrix stapt in MDM

Geplaatst op: 04-03-2013 door Joost Biederman

Virtualisatiespecialist Citrix heeft XenMobile MDM op de markt gebracht. Deze mobile device management-oplossing is geïntegreerd met andere Citrix-producten, waaronder Citrix CloudGateway, NetScaler, XenDesktop, GoToMeeting, GoToAssist, ShareFile en Citrix Podio.

XenMobile MDM levert het fundament voor beveiligd beheer van door medewerkers zelf meegebrachte apparatuur en apps, met role-based management, configuratie en beveiliging van bedrijfs- en privé-apparaten.

De oplossing is gebouwd op een architectuur met een hoog beveiligingsniveau en integreert direct met Microsoft Active Directory en belangrijke infrastructuursystemen, maar ook met tools voor informatiebeveiliging en event management. Met XenMobile MDM kunnen werknemers via self-service een apparaat klaar maken voor zakelijk gebruik. IT kan beleidsrichtlijnen en apps automatisch leveren aan grote groepen gebruikers. Ook is het mogelijk om apps op een blacklist of whitelist te plaatsen, jailbroken apparaten te detecteren en te beschermen en gegevens van een verloren of gestolen apparaat te wissen.

Daarnaast biedt Citrix nu een Mobile Solutions Bundle voor Enterprise Mobility Management (EMM), bestaande uit XenMobile MDM en CloudGateway. Deze oplossing combineert mobile device management met mobile application management en levert vijf belangrijke functionaliteiten:

Citrix is hiermee naar eigen zeggen de eerste aanbieder met een compleet portfolio van mobiele oplossingen: van device management tot native mobiele apps voor e-mail, web access, collaboration en data sharing - maar ook desktopvirtualisatie voor toegang tot Windows-apps en -desktops.

Samen met verschillende partners, waaronder Cisco, Fujitsu, HP, Palo Alto Networks, Samsung en Wipro Mobility Solutions, levert Citrix geïntegreerde oplossingen op het gebied van enterprise mobility. Door deze samenwerking kan Citrix klanten nog beter helpen om hun gebruikers mobiel te maken.


  • Plaats een reactie
dimension-data accenture colt employu ibm kpmg cgi pwc samsung speakup tsystems upc vodafone cisco voiceworks orangebusinessservices bt

Custom Magazines


Channel BV, uitgever van onder andere het management tijdschrift ICT Update helpt marktpartijen om op effectieve wijze directies te bereiken met relevante bedrijfsinformatie. Channel BV biedt hiervoor een brede reeks diensten en productvormen. Variërende van traditionele relatiemagazines tot e-zines, websites, evenementen en e-mail nieuwsbrieven.

Meer informatie over een eigen magazine?