Terug naar het overzicht

Belgacom sluit jaar af met lagere winst

Geplaatst op: 04-03-2013 door Joost Biederman

De Belgische operator Belgacom rapporteert een lagere winst behaald in 2012. De omzet is daarentegen lichtjes omhoog gegaan. Het bedrijf verwacht echter voor 2013 over de hele linie dalende cijfers.

In 2012 heeft Belgacom een omzet van 6,46 miljard euro weten te scoren (+0,9 procent ten opzichte van 2011). De winst voor afschrijvingen en belastingen daalde met 6,7 procent en kwam uit op 1,78 miljard euro (2011: 1,91 miljard).  De grootste dalers waren de bedrijfsonderdelen ‘Enterprise’ en ‘International Carrier Services’ met respectievelijk -6,5 en -6,1 procent.

De bedrijfsleiding ziet 2013 met enige zorgen tegemoet. Zowel de omzet als de winst zal, zo denken zij, een dalende lijn laten zien ten opzichte van 2012 (omzet 1 tot 2 procent lager en tot zes procent lagere winst). De grootste boosdoener, aldus Belgacom, is de Europese Commissie en diens regelgeving op het gebied van Europese roamingtarieven. Dat zal de operator circa 93 miljoen euro omzet gaan schelen en een kleine 53 miljoen aan winst.


  • Plaats een reactie
dimension-data accenture colt employu ibm kpmg cgi pwc samsung speakup tsystems upc vodafone cisco voiceworks orangebusinessservices bt

Custom Magazines


Channel BV, uitgever van onder andere het management tijdschrift ICT Update helpt marktpartijen om op effectieve wijze directies te bereiken met relevante bedrijfsinformatie. Channel BV biedt hiervoor een brede reeks diensten en productvormen. Variërende van traditionele relatiemagazines tot e-zines, websites, evenementen en e-mail nieuwsbrieven.

Meer informatie over een eigen magazine?