Terug naar het overzicht

Tele2 deelt topmanagement anders in

Geplaatst op: 04-03-2013 door Joost Biederman

De Zweedse operator Tele2 heeft het organigram voor zijn internationale activiteiten veranderd. Waar voorheen de CEO’s van de diverse landenvestigingen ook verantwoordelijk waren voor meer regio’s, krijgen zij voortaan het alleen voor het zeggen in hun eigen markt.

Voor de topmannen van Tele2 in Zweden, Rusland, Nederland en Noorwegen betekent de nieuwe indeling dat zij zich exclusief moeten concentreren op het functioneren van hun organisatie in het eigen land. Dat moet, zo hoopt Tele2-groepsdirecteur Mats Granryd, op termijn hogere omzet en winst in die specifieke landenvestigingen gaan opleveren. Of en welke nieuwe financiële doelen er bij de individuele landenmanagers zijn neergelegd, is vooralsnog niet bekend gemaakt.

In Nederland betekent het dat de huidige topman Günther Vogelpoel nog immer aan de macht blijft, zij het dat hij zich niet meer druk hoeft te maken over de prestaties van Tele2-activiteiten in andere regio’s. Die verantwoordelijkheid draagt hij immers niet meer. Voor de zeven ‘kleinere markten’ (Oostenrijk, Kroatië, Estland, Duitsland, Kazachstan, Litouwen en Letland) is nu een aparte directeur aangesteld: Niklas Sonkin.


  • Plaats een reactie
dimension-data accenture colt employu ibm kpmg cgi pwc samsung speakup tsystems upc vodafone cisco voiceworks orangebusinessservices bt

Custom Magazines


Channel BV, uitgever van onder andere het management tijdschrift ICT Update helpt marktpartijen om op effectieve wijze directies te bereiken met relevante bedrijfsinformatie. Channel BV biedt hiervoor een brede reeks diensten en productvormen. Variërende van traditionele relatiemagazines tot e-zines, websites, evenementen en e-mail nieuwsbrieven.

Meer informatie over een eigen magazine?