Terug naar het overzicht

Deutsche Telekom schrijft weer zwarte cijfers

Geplaatst op: 01-03-2013 door Joost Biederman

Operator Deutsche Telekom heeft in het vierde kwartaal van zijn boekjaar 2012 de gang naar de zwarte cijfers weten te vinden.

Het bedrijf wist in de laatste drie maanden van 2012 nettowinst van 793 miljoen euro te boeken. In dezelfde periode in het voorafgaande jaar was er nog sprake van dieprode resultaten (een verlies van 1,34 miljard euro). Het verlies in het vierde kwartaal van 2011 was voor een groot deel te wijten aan een afschrijving van 2,3 miljard euro. De afboeking was het gevolg van het mislukken van de verkoop van de Amerikaanse mobiele telefonie-dochter T-Mobile USA aan branchegenoot AT&T.

De omzet behaald in het vierde kwartaal van 2012 was lichtjes lager dan in 2011 en kwam uit op 14,71 miljard euro (-1,4 procent). In een officiële toelichting op de kwartaalcijfers zegt Deutsche Telekom dat de teruggang in omzet op het conto zijn te schrijven van de ‘hevige concurrentie- en prijsdruk).


  • Plaats een reactie
dimension-data accenture colt employu ibm kpmg cgi pwc samsung speakup tsystems upc vodafone cisco voiceworks orangebusinessservices bt

Custom Magazines


Channel BV, uitgever van onder andere het management tijdschrift ICT Update helpt marktpartijen om op effectieve wijze directies te bereiken met relevante bedrijfsinformatie. Channel BV biedt hiervoor een brede reeks diensten en productvormen. Variërende van traditionele relatiemagazines tot e-zines, websites, evenementen en e-mail nieuwsbrieven.

Meer informatie over een eigen magazine?