Terug naar het overzicht

'EC gaat Microsoft nog voor Pasen fikse boete opleggen'

Geplaatst op: 01-03-2013 door Joost Biederman

Softwareproducent Microsoft krijgt naar alle waarschijnlijkheid nog voor Pasen dit jaar een stevige boete opgelegd door de Europese Commissie. Reden voor de financiële sanctie zou Microsofts trage reactie zijn op een door de EC geëiste technische ingreep in het Windows-besturingssysteem. Dit stellen drie anonieme ingewijde bronnen in een nieuwsbericht opgetekend door het persbureau Reuters.

Microsoft heeft in de periode februari 2011 en juli 2012 geen gehoor gegeven aan de eis van de Europese Commissie om de kopers van het Windows-besturingssysteem standaard alternatieven te bieden op het gebied van webbrowsers. Volgens de softwareproducent was dit te wijten aan een ‘technisch probleem’ en zijn er inmiddels maatregelen getroffen om een dergelijk incident in de toekomst te voorkomen. De EC wil het een en ander echter niet onbestraft voorbij laten gaan, aldus de bronnen van persbureau Reuters in het artikel. Zij stellen tevens dat de financiële tik op Microsofts vingers ‘zeer omvangrijk’ kan zijn. Om hoeveel geld het eventueel gaat, is echter vooralsnog niet duidelijk.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Microsoft een omvangrijke boete opgelegd krijgt door de Europese Commissie. Tot dusver heeft het Amerikaanse concern in totaal 1,8 miljard euro opgehoest. Reden voor de eerdere sancties waren respectievelijk het onvoldoende, tegen een aanvaardbare prijs, inzicht geven in zijn broncodes aan andere softwareproducenten en het te innig verweven van zijn eigen mediaspeler in Windows.


  • Plaats een reactie
dimension-data accenture colt employu ibm kpmg cgi pwc samsung speakup tsystems upc vodafone cisco voiceworks orangebusinessservices bt

Custom Magazines


Channel BV, uitgever van onder andere het management tijdschrift ICT Update helpt marktpartijen om op effectieve wijze directies te bereiken met relevante bedrijfsinformatie. Channel BV biedt hiervoor een brede reeks diensten en productvormen. Variërende van traditionele relatiemagazines tot e-zines, websites, evenementen en e-mail nieuwsbrieven.

Meer informatie over een eigen magazine?