Terug naar het overzicht

Mozilla Firefox-besturingssysteem ziet het licht

Geplaatst op: 27-02-2013 door Joost Biederman

Tijdens het Mobile World Congress heeft Mozilla de aftrap voor het nieuwe mobiele besturingssysteem Firefox OS gegeven. Het OS werd eerder al aangekondigd, maar was in Barcelona voor het eerst werkend te zien.

Mozilla presenteerde het systeem samen met een aantal operators en hardwareleveranciers. Via de operators zullen er een aantal goedkope Firefox OS-smartphones in verschillende landen op de markt gebracht worden. In Nederland kunnen we de toestellen voorlopig nog niet verwachten. Mozilla heeft wel enkele grote namen weten te strikken: onder meer America Movil, Deutsche Telekom, Telefonica en Telenor hebben de samenwerking met Mozilla toegezegd. In de loop van dit jaar moeten de eerste Firefox smartphones op de markt komen.

Onder meer LG, Huawei, ZTE en Alcatel hebben laten weten toestellen op Firefox OS te zullen ontwikkelen. Van de laatste twee waren er tijdens het Mobile World Congress al prototypes te zien. Hardwarematig is er nog weinig bekend van de toestellen, alleen dat ze op Qualcomm Snapdragon-chipsets zullen draaien.

Apps voor Firefox OS zijn HTML5-gebaseerd, wat ontwikkelen makkelijk en goedkoop moet maken. Het platform beschikt ook over een eigen Marketplace waar apps gekocht kunnen worden. Afrekenen gaat via de telefoonrekening, vandaar dat de samenwerking met de operators essentieel is.


  • Plaats een reactie
dimension-data accenture colt employu ibm kpmg cgi pwc samsung speakup tsystems upc vodafone cisco voiceworks orangebusinessservices bt

Custom Magazines


Channel BV, uitgever van onder andere het management tijdschrift ICT Update helpt marktpartijen om op effectieve wijze directies te bereiken met relevante bedrijfsinformatie. Channel BV biedt hiervoor een brede reeks diensten en productvormen. Variërende van traditionele relatiemagazines tot e-zines, websites, evenementen en e-mail nieuwsbrieven.

Meer informatie over een eigen magazine?