Terug naar het overzicht

Eerste Kamer akkoord: Autoriteit Consument & Markt kan van start

Geplaatst op: 27-02-2013 door Marco Mekenkamp

De Consumentenautoriteit, de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) kunnen de fusie gaan doorzetten. De Eerste Kamer heeft met het samengaan van de organisaties ingestemd. De nieuwe toezichthouder Autoriteit Consument & Markt gaat per 1 april van start.

“Door de samenvoeging brengen we het beste uit drie werelden bij elkaar, waardoor wij de effectiviteit van ons toezicht kunnen vergroten”, verklaarde Chris Fonteijn, beoogd bestuursvoorzitter van de Autoriteit Consument & Markt, naar aanleiding van de beslissing van de Eerste Kamer. “Wij zijn verheugd om per 1 april van start te gaan.”

De Tweede Kamer stemde in oktober 2012 in met het wetsvoorstel. Naast de instellingswet is er nog een wet in voorbereiding waarin de vereenvoudiging en stroomlijning van procedures en bevoegdheden worden geregeld.

De eerder genoemde Chris Fonteijn zal samen met Henk Don en Anita Vegter het bestuur van de Autoriteit Consument & Markt vormen. Op 2 april lanceert de ACM haar nieuwe website: www.acm.nl.


  • Plaats een reactie
dimension-data accenture colt employu ibm kpmg cgi pwc samsung speakup tsystems upc vodafone cisco voiceworks orangebusinessservices bt

Custom Magazines


Channel BV, uitgever van onder andere het management tijdschrift ICT Update helpt marktpartijen om op effectieve wijze directies te bereiken met relevante bedrijfsinformatie. Channel BV biedt hiervoor een brede reeks diensten en productvormen. Variërende van traditionele relatiemagazines tot e-zines, websites, evenementen en e-mail nieuwsbrieven.

Meer informatie over een eigen magazine?