Terug naar het overzicht

Visa en Samsung samen in mobiel betalen

Geplaatst op: 26-02-2013 door

Visa en Samsung hebben een wereldwijd samenwerkingsverband aangekondigd, waarbij Visa’s deskundigheid op het gebied van betalingen wordt gekoppeld aan Samsungs technologie op het gebied van mobiele apparaten. De samenwerking kan in potentie de beschikbaarheid van mobiele betalingen wereldwijd aanzienlijk versnellen.

Op basis van de overeenkomst kunnen financiële instellingen, die van plan zijn om een programma voor mobiele betalingen te introduceren, gebruikmaken van de Visa Mobile Provisioning Service om veilig de gegevens van een betaalrekening te downloaden naar apparaten van Samsung met nfc. Daarnaast heeft Samsung ermee ingestemd de Visa payWave-applicatie te installeren op zijn mobiele apparaten met nfc-technologie. Visa payWave is Visa’s applicatie voor mobiele betalingen, die de consument in staat stelt om contactloze betalingen te verrichten met zijn mobiele apparaat - een kwestie van “even wuiven en betalen”.

“Wij zijn zeer verheugd dat wij onze langlopende relatie met Samsung kunnen voortzetten en verder ontwikkelen”, vertelt Mariano Dima, Executive Vice President bij Visa Europa: “Deze bekendmaking vertegenwoordigt een partnerschap tussen twee vooraanstaande en innovatieve wereldwijde organisaties die samen een aantrekkelijke dienst willen creëren. Een mobiel apparaat van Samsung dat is uitgerust met de mogelijkheden van Visa voor contactloze betalingen is een prachtig aanbod voor de klant. Hierdoor zullen wij voor mensen wereldwijd mobiele betalingen tot werkelijkheid kunnen maken.”

“Samsung is al sinds 2005 pionier op het gebied van nfc-apparatuur”, stelt Dr. Won-Pyo Hong, president en hoofd van het Media Solution Center van Samsung Electronics. “Ook nu gaat het bedrijf weer voorop in de verwezenlijking van mobiele betalingen. Deze samenwerking met Visa is een stap op weg naar een mondiaal platform voor mobiele betalingen. Naar onze overtuiging hebben wij een krachtige propositie voor financiële instellingen. Op grond van dit voorstel kan de consument uiteindelijk zijn keuze bepalen ten aanzien van nfc-betalingen.”

De technologie van Near Field Communication is de wereldwijde communicatiestandaard op basis waarvan mobiele apparaten veilig kunnen communiceren met een betalingsterminal. ABI Research voorspelt dat er in 2017 meer dan 1,95 miljard mobiele apparaten met nfc-technologie zullen worden gedistribueerd. Het samenwerkingsverband tussen Visa en Samsung is de eerste samenwerking in zijn soort tussen een vooraanstaande fabrikant van nfc-handsets en een betalingsnetwerk. Deze samenwerking zal de weg vrij maken voor de invoering van grootschalige programma’s voor mobiele betalingen.


  • Plaats een reactie
dimension-data accenture colt employu ibm kpmg cgi pwc samsung speakup tsystems upc vodafone cisco voiceworks orangebusinessservices bt

Custom Magazines


Channel BV, uitgever van onder andere het management tijdschrift ICT Update helpt marktpartijen om op effectieve wijze directies te bereiken met relevante bedrijfsinformatie. Channel BV biedt hiervoor een brede reeks diensten en productvormen. Variërende van traditionele relatiemagazines tot e-zines, websites, evenementen en e-mail nieuwsbrieven.

Meer informatie over een eigen magazine?