Terug naar het overzicht

Sony introduceert lichtgewicht tabletcomputer

Geplaatst op: 25-02-2013 door Joost Biederman

Sony Mobile Communications heeft vandaag tijdens het Mobile World Congress de naar eigen zeggen slankste en lichtste lte-tablet ter wereld aangekondigd. De Xperia Tablet Z zal vanaf Q2 2013 wereldwijd verkrijgbaar zal zijn.

De Xperia Tablet Z is volgens Sony met 6,9mm dikte de dunste 10.1 inch lte Android tablet ter wereld. Het toestel weegt 495 gram en zal verkrijgbaar worden in zwart en wit en in een versie met lte of wifi. Het krijgt een Qualcomm’s Snapdragon S4 Pro asynchrone quadcore processor aan boord en is waterdicht en stofbestendig (IP55 & IP57). De Xperia Tablet Z zal voorzien zijn van Android 4.1 (Jelly Bean) en kan na later voor de allernieuwste Android gebruikerservaring geüpgrade worden naar 4.2.

”De Xperia Tablet Z tilt entertainment naar een hoger niveau door haar unieke specificaties en Sony technologie met connectiviteit en een consistente gebruikerservaring”, stelt Kaz Tajima, Corporate Vice President, Head of UX Creative Design en Planning van Sony Mobile Communications. “De Xperia Tablet Z versterkt onze intentie een leider te worden binnen de premium Android-markt door voort te bouwen op de principes van de Xperia Z en ze perfect te optimaliseren voor de vormfactor van de tablet.”

De Xperia Tablet Z heeft een HD WUXGA (1920 x 1200 pixels) display, ondersteund door de Mobile BRAVIA Engine 2. Het voorziet de gebruiker van een verbeterde kleurreproductie voor een kristalheldere kijkervaring. Aan de achterzijde zit een 8-megapixelcamera met ‘Exmor R for mobile’ en aan de voorzijde een camera van 2 megapixel. Sony’s S-Force Front Surround 3D zorgt samen met Sony’s Clear Audio+ modus en de unieke luidsprekerkamers altijd voor het allerbeste geluid. De Xperia Tablet Z bevat tevens een Battery STAMINA modus, Sony’s manier om de standby-tijd aanzienlijk te verhogen. De wifi-variant bevat 64GB opslagcapaciteit met een optionele SD-kaart.

De Xperia Tablet Z bevat nog meer connectiviteitsopties. Het is voorzien van Sony’s One-Touch functies waarmee gebruikers op de meest eenvoudige manier content kunnen overdragen van de Full HD tablet naar de televisie, tablet naar speakers of telefoon naar tablet, door ze alleen maar tegen elkaar aan te houden. One-touch functies vormen een belangrijk onderdeel van Sony’s assortiment dit jaar. Het bedrijf stelt dat geen enkel ander consumentenelektronicabedrijf zoveel nfc-producten op de markt zal brengen als Sony. Met de universele infraroodmodus kunnen gebruikers direct vanaf hun tablet de televisie en andere Sony-apparaten bedienen, evenals producten van andere merken. Hierdoor wordt het apparaat het ware hart van ieders thuis. TV Sideview is een nieuwe applicatie die de gebruiker een geheel nieuwe manier zal bieden om de televisie te bedienen.

Sony’s kenmerkende media-applicaties – ‘WALKMAN’, Movies en Album – zorgen ervoor dat gebruikers onbeperkt kunnen genieten van content, het kunnen bedienen en bekijken, ongeacht welk apparaat. Het Sony Entertainment Network ecosysteem is tevens geïntegreerd in de applicatie-ervaring en bevat Music Unlimited streaming muziekdienst met toegang tot 18 miljoen liedjes.

Er zal een groot aantal accessoires beschikbaar komen voor de De Xperia Tablet Z, waaronder een laadcradle, een lcd-screenprotector en een lederen draaghoes. Deze is verkrijgbaar in zwart, wit of rood.


  • Plaats een reactie
dimension-data accenture colt employu ibm kpmg cgi pwc samsung speakup tsystems upc vodafone cisco voiceworks orangebusinessservices bt

Custom Magazines


Channel BV, uitgever van onder andere het management tijdschrift ICT Update helpt marktpartijen om op effectieve wijze directies te bereiken met relevante bedrijfsinformatie. Channel BV biedt hiervoor een brede reeks diensten en productvormen. Variërende van traditionele relatiemagazines tot e-zines, websites, evenementen en e-mail nieuwsbrieven.

Meer informatie over een eigen magazine?