Terug naar het overzicht

Nokia zet verder in op Windows Phone

Geplaatst op: 25-02-2013 door Joost Biederman

Telefoonmaker Nokia heeft op het Mobile World Congress in Barcelona twee nieuwe smartphones voorzien van het besturingssysteem Windows Phone 8 uitgebracht. Tevens heeft het bedrijf aangekondigd dat het, samen met Windows-producent Microsoft, de zakelijke markt verder zal gaan bewerken.

De kersverse Lumia 720 en Lumia 520 moeten de reeks Windows Phone-smartphones van Nokia verder versterken. De Lumia 720 krijgt door zijn prijs (circa 249 euro exclusief btw) een plekje in de ‘mid range’ van de tot dusver uitgebrachte telefoons. Het apparaat valt met name op door de lichtgevoeligheid van de ingebouwde camera (grootste lensopening f 1.9).  Naar verluidt, komt de smartphone in het tweede kwartaal naar Europa.

Met de komst van de Lumia 520 heeft Nokia de onderkant van zijn Windows Phone-apparaten aangevuld. De smartphone is door zijn adviesprijs van 139 euro (exclusief btw) bedoeld als instapmodel. Ook dit toestel moet in het tweede kwartaal van 2013 op de Europese markt beschikbaar komen.

Tijdens de introductie van de nieuwe smartphones heeft Nokia verder aangekondigd dat het zijn pijlen meer en meer zal gaan richten op de zakelijke markt. Samen met ‘partner in crime’ Microsoft wil de Finse fabrikant operators en grootzakelijke ondernemingen trachten te overtuigen van de zakelijke inzetbaarheid van zijn smartphones uitgerust met het besturingssysteem Windows Phone 8. Naar eigen zeggen, heeft het duo inmiddels operators zoals Everyting Everywhere (Groot-Britannië) en Vodafone weten over te halen om de Lumia-telefoons als toestellen voor de zakelijke markt te promoten.


  • Plaats een reactie
dimension-data accenture colt employu ibm kpmg cgi pwc samsung speakup tsystems upc vodafone cisco voiceworks orangebusinessservices bt

Custom Magazines


Channel BV, uitgever van onder andere het management tijdschrift ICT Update helpt marktpartijen om op effectieve wijze directies te bereiken met relevante bedrijfsinformatie. Channel BV biedt hiervoor een brede reeks diensten en productvormen. Variërende van traditionele relatiemagazines tot e-zines, websites, evenementen en e-mail nieuwsbrieven.

Meer informatie over een eigen magazine?