Terug naar het overzicht

Samsung komt met beveiligingsoplossing KNOX voor mobile devices

Geplaatst op: 25-02-2013 door

Het onderscheid tussen zakelijk en privégebruik van mobile devices, zoals smartphones, tablets en notebooks is steeds meer aan het vervagen. De beveiliging ervan wordt daardoor steeds belangrijker. Samsung komt daarom met een oplossing voor alle mobile devices die op Android draaien. KNOX beveiligt devices van hardware tot applicatieniveau.

Aan de basis van KNOX ligt Security Enhanced (SE) Android dat is ontwikkeld door NSA. Daarmee worden beveiligingsmaatregelen getroffen op zowel de hardware als het Android-platform. Op applicatieniveau biedt KNOX een ‘container-solution’ aan, die het zakelijk en privégebruik van een device van elkaar scheiden. Door middel van SE Android en data-encryptie wordt alle zakelijke data zwaar beveiligd zodat het lekken van informatie, malware en virussen geen kans maken. KNOX is bovendien compatible met de gangbare it-infrastructuren zoals MDM, VPN en directory services. KNOX biedt daardoor zekerheid en gemak voor it-afdelingen die een Bring Your Own Device-strategie willen implementeren in hun bedrijfsomgeving.

“Veiligheid- en privacy-issues vormen een grote barrière om een BYOD-strategie in te voeren bij bedrijven”, constateert Geert Mol, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland. “Ondertussen kloppen werknemers met hun nieuwste smartphone wel aan bij de it-afdeling met de vraag of ze hun eigen device ook zakelijk mogen gebruiken. Het implementeren van KNOX is de oplossing. Zakelijk en privégebruik van een device worden van elkaar gescheiden. KNOX slaat daarmee een brug tussen medewerkerstevredenheid en de wens van bedrijven om alle bedrijfsgevoelige informatie in huis te houden.”

Het gebruik van KNOX is eenvoudig, want via één klik op het icoontje in het beginscherm van iemands smartphone of tablet is de beveiligde omgeving te betreden. Vervolgens beschermt de beveiligde KNOX ‘container’ waar alle bedrijfsapplicaties zich bevinden, inclusief zakelijke e-mail, een veilige browser, contactenlijsten, agenda’s, file sharing, CRM- en business intelligence applicaties. KNOX verbetert bovendien reeds bestaande Android-ecosystemen door Android-applicaties op te nemen in de beveiligde omgeving. De broncode hoeft niet te worden aangepast. Door zakelijke features op te nemen (zoals FIPS compliant VPN en on-device encryptie, bescherming tegen het lekken van data, single-sign-on via company directory en smartcard based multi-factor authenticatie) hoeven applicatieontwikkelaars deze features niet meer zelf toe te voegen om aan de zakelijke vereisten te voldoen.

KNOX is Samsungs zakelijke oplossing die aansluit bij het Samsung For Enterprise (SAFE) programma, dat het zakelijk gebruik van Android smartphones en tablets veilig maakt. Vanaf het tweede kwartaal van 2013 zal KNOX op een select aantal Samsung GALAXY toestellen ingevoerd worden.


  • Plaats een reactie
dimension-data accenture colt employu ibm kpmg cgi pwc samsung speakup tsystems upc vodafone cisco voiceworks orangebusinessservices bt

Custom Magazines


Channel BV, uitgever van onder andere het management tijdschrift ICT Update helpt marktpartijen om op effectieve wijze directies te bereiken met relevante bedrijfsinformatie. Channel BV biedt hiervoor een brede reeks diensten en productvormen. Variërende van traditionele relatiemagazines tot e-zines, websites, evenementen en e-mail nieuwsbrieven.

Meer informatie over een eigen magazine?